Nytt jobb nya utmaningar

Ibland är det så mycket man skulle vilja kunna redan nu. Inte om tio år. Att börja ett nytt jobb är definitivt en upplevelse som fått mina fötter ner på jorden. Jag är inte den ideallärare som jag föreställt mig (men det är ju inte ens hälsosamt att tycka att man uppnått sitt idealjag). Det finns fina stunder, men utmaningarna känns för tillfället mer. När jag känner mig otillräcklig försöker jag minnas att jag bara är i början och att det kommer att bli lättare. Så har det också varit med alla andra jobb jag hittills haft. Några viktiga punkter för mig är: (1) att jag är redo att lära mig av mina misstag (liksom av det som fungerar) och (2) att jag lyssnar på dem jag kommunicerar med (3) utan att ändå låta någon trampa över de gränser som utgör mitt välmående.

Wer aufhört, besser werden zu wollen, hört auf, gut zu sein.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s