PANG

På veckoslutet ska jag spela på PangSÅNGFesten, en stor pensionärkörsfestival. Det blir nyskrivna verk, allsånger, musikaltoner, Monica Groop, Riko Eklundh, Birthe Wingren, Maria Kalaniemi, Marianne Maans… Men framför allt många pensionärskörer som sjunger tillsammans!
Jag och bandet ackompanjerar det mesta. Det ska bli roligt att spela tillsammans igen! Det har varit utmanande att öva in all repertoar vid sidan om mina vanliga jobb, men det är också roligt att märka att övning ger resultat. Det är nämligen en tid sen jag verkligen tränade svåra pianostycken, sådana som jag inte bara kan spela prima vista. Känslan av att fingrarna börjar löpa, att muskelminnet inte längre behöver min hjälp och att musiken är intressant… Det är otroligt tillfredsställande. Och att spela tillsammans med andra… Det är en av de bästa sakerna som finns! Hurra för PANGbandet och hela festivalen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s