Julfester.

Idag är mitt hjärta varmt (tyvärr också min panna). Jag har fått vara med om fina julfester med fina elever. Jag har mycket kvar att lära mig, men med många klasser har vi redan hittat varandra och haft roligt tillsammans. Någon har ÄLSKAT att spela bas. En annan har sagt att hen i år ska våga sjunga på Kvabaré. En tredje har lärt sig spela i takt med andra. När elever efter festen kommer och kramar en och säger “Du är en jättebra musiklärare” eller överräcker en hemlagad julklapp, den stunden väger blixtsnabbt upp alla höstens utmaningar. Även flera vuxna kom och tackade. Det är SÅ viktigt att vi kommer ihåg att uppmuntra varandra.

En grej jag har märkt är att skillnaden mellan att ha klasserna en eller två gånger i veckan är enorm. Att hitta gruppandan och lära sig spela instrument tillsammans – det tar tid. Och enligt nya läroplanen ska alla lågklasser bara ha en timme musik i veckan, blä. Jag har turen att ha femmorna två gånger i veckan och dessutom har våra sexor möjlighet till tillvalsmusik 90 min i veckan. Mitt budskap till framtidens bestämmare: Högst 20 elever i en skolgrupp, mer musik åt alla. Och inspirerande musiklärare åt eleverna! God jul.

Mvh. emotionell sjukling/musiklärare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s