Andra året som lärare

Att jobba i skola känns viktigt: alla svenskspråkiga barn från ett visst område kommer till lektionerna, oberoende av bakgrund. Det är också utmanande. Grupperna är stora, elevernas förutsättningar varierar. Musik finns ändå i de flestas liv.

Jag vill skapa trygga lektioner och det kräver att jag är lite mer bestämd än vanligtvis. Min lärarroll kan inte vara supervänlig och glad just nu. Jag får kämpa med auktoriteten lite och jag tror det delvis beror på min ålder och på att jag är ny som lärare. Och ja, tyvärr behövs auktoritet i den här sortens grupper, i den här sortens samhälle och skolsystem, åtminstone i början. Men jag trivs mycket bättre med min roll efter ett år som lärare. Allt är tusen gånger bekvämare i år. Jag vet mer vad jag håller på med och kan redan förebygga olika scenarier. Har massor kvar att lära mig och pröva mig fram till. Om jag jobbar några år till kanske jag hittar en lärarroll som matchar min personlighet ännu bättre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s