Starka känslor, skickliga konstnärer

På tal om konstnärliga helheter: En som är mästare på sådana är dirigent Jutta Seppinen. Gång på gång hittar hon på nya koncept som håller ihop olika musikstycken och gör en konsert till en riktig konstupplevelse! Jag var nyss på konserten Jag har krafter. Jag frukar ingenting.

“Tillsammans med dirigent Jutta Seppinen och medverkande kör Akademiska Damkören Lyran dyker Wegelius kammarstråkar i denna konsert in i en dialog, där komponisten Minna Leinonens radiofoni som behandlar moderskapets starka känslor diskuterar med verken som framförs på konserten. ”

Och vilken diskussion mellan text och musik! Publiken hölls hela tiden intresserad. Jag grät, skrattade, lugnade ner mig och fick nya krafter. Av applåderna att döma var jag inte den enda som njöt av konserten.

Jutta Seppinen och Minna Leinonen, där är två namn att minnas.

Lägg till lite Edith Södergran tonsatt av Karin Renqvist… Vad mer kan en begära?

12042659_1714341015465303_5172622834409294726_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s